sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Kuukausikatsaus 01/2017

Lopulta löysin aikaa ja energiaa alkaa tutkimaan aiempien kuukausien menoja ja tuloja, nyt siis vuorossa tammikuun 2017 katsaus.

Tammikuun tulot:


Palkka *3,152.40€
Vuokratulo1,230.75€
Vaimon tulot1,209.29€
Korkotuotot0.55€
Matkalaskut493.48€
Satunnaiset131.49€
6,217.96€

Luvut nettona. Lukuunottamatta vuokratuloa, koska vuokratulosta maksan ennakkoveroa ja se ei mene kuukausittain, mutta näkyy kuluina maksukuukausina.

Tammikuussa tuli joitain satunnaisia palautuksia veroista ja vakuutuksista.

* Otin lounasseteleitä tässä kuussa, joten palkka pienempi kuin muuten.

Tammikuun kulut:


Asuminen1,419.12€
Sijoitukset1,441.22€
Auto430.42€
Automaattinosto250.00€
Kauppa *1,184.07€
Ravintolat *43.90€
Työmatkakulut5.00€
Viestintä35.10€
Päivähoito179.73€
Terveys183.90€
Muut157.50€
Luottokortti2,881.57€
8,211.53€

Tästä löytyykin jo epämääräisiä asioita:
 • Sijoitukset sisältää sijoituslainojen lyhennykset ja 1000 € meni korkosijoituksiin tässä kuussa
 • Kauppakulut olivat huomattavat, mutta sisältää noin 650 € edestä vaateostoksia (hyvästä alesta toki ja näillä päästään pitkälle)
 • Terveys koostuu lähinnä hammaslääkärikäynneistä
 • Luottokortti; tätä en ala edes avata tähän postaukseen
Kuluja siis huomattavasti enemmän kuin tuloja. Ei tietenkään näin pitäisi olla, jos haluaa päästä vuoden tavoitteisiin.

Pitää vielä miettiä tarkemmin mitä kategorioita jatkossa käytän kulujen ilmoittamiseen.

Mietinnässä oli myös, pitäisikö lainojen lyhennykset näkyä kuluina vai ei, kassavirta ajattelun kautta toki ne on kuluja, mutta varallisuuden suunnalta mietittynä ei... Tällä hetkellä kuitenkin merkattu kuluiksi.

* Käytössä myös lounassetelit, joka näkyy pienempänä kuukausipalkkana, mutta niillä katetaan osa ruoka ja ravintolakuluista. En kuitenkaan seuraa setelien käyttöä tarkemmin.

Varallisuus


Nettovarallisuus: 157 653,41 €
Muutos edelliseen: -1 449,04 €

Nettovarallisuus oli laskussa, mutta tässä maksettiin myös pojan s-osuuksiin sijoitetut rahat luottokortilta, joka oli 1300 € ja tämä ei näy enää meidän varallisuutena.

Tämä on nyt ensimmäinen hätäinen kuukausikatsaus ja parannettavaa todellakin löytyy. Saa antaa palautetta silti!

Mietin tässä, että miten te muut talousbloggarit ilmoitatte luottokortilla maksamanne kulut? Nyt olin laiska ja laitoin vaan luottokorttilaskun yhtenä könttänä, mutta se ei kerro yhtään mihin raha on oikeasti mennyt. Ja koska luottokortilla on maksuaikaa, ilmoitatteko kulut sen kuukauden yhteydessä kun kulu on syntynyt vai vasta siinä kuussa kun lasku maksetaan?

4 kommenttia:

 1. Pohdin myös miten kirjaisin luottokorttikuluni, kun en ole niitä tähän asti eritellyt. Olen vain kirjannut yhtenä rivinä "luotot".

  Suunnitelin, että jatkossa kirjaan luottokortilla tehdyt ostokset samoihin kategorioihin kuin pankkikorttiostoksetkin, esim. pukeutuminen, ulkomaat ja matkailu jne.

  Kulut ajattelin kohdistaa sille kuukaudelle, jolloin maksan luottokorttilaskun, vaikka kulu olisi syntynyt aikaisemmin (maksan luoton pois kerralla).

  Mielelläni lukisin vinkkejä miten muut talousbloggarit kirjaavat luottokorttikulunsa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa ajattelin itsekin, eli kohdistaa kulut luottokorttilaskun mukaan.

   Poista
 2. Itse käytän YNAB -nimistä ohjelmaa kulujen seurantaan ja budjetointiin. Se kohdistaa luottokorttiostosten kulut sille kuukaudelle kun ne ovat syntyneet samalla se seuraa taloutesi kehitystä eli oletko elänyt yli tulojesi. Se toimii ikäänkuin pankkitili, joka menee miinukselle ostoksista aina siinä kuussa ja sitten kun lyhennät velkaa se siirtyy budjetista takaisin. Ohjelma pyytää laittamaan kaikki velan tiedot kun aloittaa käytön ja vanhat velat ovat vain kuluja siinä kuussa kun maksat ne.

  VastaaPoista