maanantai 17. huhtikuuta 2017

Miten käy, jos varallisuus kasvaa tasaisesti?

Olen jo aiemmin lisännyt tavoite -sivulle kuvan, jossa näkyy pitkän tähtäimen tavoitteeni, eli 1 000 000 € vuoteen 2033 mennessä.

Miljoonan euron tavoitteeseen pääseminen vaatii paljon työtä ja nettovarallisuuden täytyy kasvaa joka vuosi edellistä vuotta enemmän.

Nettovarallisuus vuonna 2033 tasaisella kasvulla


Kuinka käy, jos varallisuus kasvaa tasaisesti? Siitä lähtien kun minulle on varallisuutta alkanut kertyä, on nettovarallisuuteni kasvanut keskimäärin 21 000 € / vuosi.
Keskimääräisellä kasvulla saavuttaisin vuoteen 2033 mennessä 500 000 € rajan, joka on vasta puolivälissä tavoitettani. Verrattuna suomalaisten kotitalouksien varallisuuteen puoli miljoonaa on kuitenkin jo ihan hyvä summa.

Viime vuonna on jo tehty paljon töitä rahavirtojen kasvattamiseksi, mutta edelleen pitää jatkaa kehitystä. Palkkatulot ei varmasti tule paljoa nousemaan lähivuosina, joten kasvua täytyy etsiä muualta tai vaihtoehtoisesti on säästettävä enemmän. Tämän vuoden merkittävin säästö tuli lainojen kilpailuttamisesta, joka vaikuttaa myös tuleville vuosille.

Onko miljoonan tavoite realistinen?


Mielestäni kyllä. Vuoden 2017 tavoite on kasvattaa nettovarallisuutta 35 000 €. Saavuttaakseni miljoona euroa vuoteen 2033 mennessä pitäisi nettovarallisuutta kertyä keskimäärin 1900 € per vuosi enemmän kuin edellisenä vuotena.

Vaikuttaa ihan mahdolliselta? Pitää vaan saada raha tekemään työtä.

Oletko tehnyt vastaavia pohdintoja omiin tavoitteisiisi peilaten? Miltä näyttää? Millaista kasvua pitää saavuttaa päästäksesi tavoitteeseen?

1 kommentti:

  1. http://vaurastu.blogspot.fi/2017/01/varallisuuteni-on-noin-300-000.html

    Miljoonaa tavoitellaan, mutta aika aggressiivisella otteella ja suurella riskillä.

    VastaaPoista