tiistai 13. joulukuuta 2016

Asunnon vuokraaminen loppuvuodesta

Lokakuun alkupuolella vuokralainen ilmoitti irtisanovansa vuokrasopimuksen marraskuun loppuun mennessä, minun onneksi he tekivät irtisanomisilmoituksen hyvissä ajoin, joten jäi reilusti aikaa etsiä uusi vuokralainen. Loppuvuosi ei tunnetusti ole parasta aikaa asuntojen vuokraamiselle, mutta kyseessä ei ole myöskään perus vuokrayksiö, vaan kyseessä oli perheasunto.

Irtisanomisilmoituksen saatuani harkitsin muutaman päivän ajan laitanko asunnon myyntiin vai uudelleen vuokrattavaksi, viikonlopun yli mietittyäni päätin vuokrata asunnon edelleen, koska rivitalokauppa on tällä hetkellä hyvin vähäistä.


Laitoin vuokrailmoituksen nettiin ja pian tuli jo muutama kysely ja järjestin kaksi yksityisnäyttöä, molemmat "esittivät" kiinnostunutta, mutta eivät oikeasti halunneetkaan vuokrata asuntoa tuntemattomasta syystä. Seuraavalla viikolla tuli kaksi kyselyä lisää ja sovin näytön molempien kanssa samalle päivälle, tällä kertaa molemmat perheet olivat kiinnostuneet ja halusivat vuokrata asunnon, tietenkin piti valita näistä toinen. Uusi vuokrasopimus kirjoitettiin vielä lokakuun puolella.

Yllätyin kuinka helposti sain ison perheasunnon vuokrattua. Aina ei siis tarvitse sijoittaa pieniin yksiöihin. Entiseen vuokraan verrattuna tein hyvin maltillisen korotuksen, olisin varmaan voinut pyytää muutaman kympin enemmänkin, toisaalta uskon saaneeni hyvät ja pitkäaikaiset vuokralaiset joka on myös arvokas asia.

Tein asuntoon pieniä kosmeettisia korjauksia, joihin meni kokonaisuudessaan alle 200€, edellinen vuokralainen asui asunnossa lähes kaksi vuotta. Tätä kirjoittaessa uudet vuokralaiset ovat jo muuttaneet asuntoon ja ovat olleet tyytyväisiä.

Vuokratuotto on nyt 6.84%. Taloyhtiöön ei ole tulossa mitään suurempia korjauksia, joten pääsen nauttimaan tasaisesta kassavirrasta ainakin jonkin aikaa.

2 kommenttia:

  1. Lisäsin blogisi blogrolliini =) Hyvä että sait kämpän vuokrattua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tähän mennessä minun asunnoissa ei ole vielä tullut yhtään tyhjää kuukautta, mutta kyllä nekin vielä osuu kohdalle.

      Poista