keskiviikko 28. joulukuuta 2016

S-ryhmän osuuksia ostamassa

Näiden osuuksien ostamisesta on saanut lukea monta erilaista tarinaa, joillekin tapahtuma on ollut hyvin helppo ja nopea, toisilla on aikaa kulunut reippaasti enemmän kun pitää tulostella papereita ja jopa 100€ maksut suorittaa jokaisesta osuudesta erikseen.

No, tänään menin vaimon ja pojan kanssa S-pankkiin aikeena ostaa minulle ja vaimolle molemmille 12 osuutta ja pojalle 13 osuutta. Asiakaspalvelija totesi, että pitää täyttää paperinen hakemus jokaisesta, eli yhteensä 37 hakemusta. Kysyin häneltä oletko tosissasi, vastaus kuului "kyllä, näin meille on ohjeistettu". Ihmettelin asiaa ja toin perheen takaisin kotiin.


Ajoin seuraavaan Prismaan ja menin siellä S-pankin palvelupisteelle ja kysyin asiaa, jossa virkailija ihmetteli toisessa paikassa saamaani palvelua. Hän ei ollut koskaan kuullut, että pitäisi täyttää paperihakemukset, koska virkailija joutuu joka tapauksessa naputtelemaan tiedot koneelle. Hän teki minulle 12 osuuden paperit noin 20 minuutissa ja maksoin kaikki kerralla. Enkä ollut päivän ensimmäinen osuuksien tankkaaja.

Pitää sitten huomenna vielä mennä vaimon ja pojan kanssa hommaamaan osuudet myös heille. Sain mukaani myös paperin joka helpottaa alaikäiselle osuuksien ostamista.

Nyt itselläni on 13 osuutta taskussa, osinkoja odotellessa.

Päivitys 29.12.2016: Nyt myös vaimolla ja pojalla 13 osuutta, noin 20 minuuttia meni per henkilö.

9 kommenttia:

 1. Minäkin kävin ostamassa viisi osuutta. Olin lukenut etukäteen, että toimitus saattaa kestää kauan ja asiakaspalvelijat suhtautua ynseästi toimitukseen. Noin 6 minuuttia meni, eikä mitään mutinoita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisi tuo ensimmäinen olla se ynseä tapaus. Toisen kanssa aika vierähti nopeasti jutellessa muista asioista.

   Poista
 2. Itsekin kävin viikko sitten osuuksia ostelemassa. Tietoja ei tarvinut moneen kertaan täyttää mutta jokainen osuus silti täytyi erikseen maksaa, ihmettelin mutta makselin niin. Tunteroinen meni kokonaisuudessaan, ei paha kun täytyi kummiskin tehdä myös s-pankkiin tili.

  VastaaPoista
 3. Täälläkin s osuudet viritetty valmiiksi seuraavaa vuotta varten :)

  VastaaPoista
 4. 20 minuuttia meni tänään kun 8 eri Osuuskauppaan liityin. Mutta mistä löysit osuuskorkoa maksvaat kaupat. löysin listan 2015 vuodelta, mutten mitään listaa 2016 vuodelta. Kaikkiin en liittynyt vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täysin varmaa lähdettä minulla ei ollut, mutta googletin asiaa ja tein valintani saamani tiedon pohjalta. Käytännössä otin kaikki jotka ovat maksaneet osinkoja useita vuosia putkeen.

   Poista
 5. Viime viikolla kävin ostamassa osuuksia. Tarkoituksena oli ostaa 10 osuutta. Ensi töikseen virkailija ilmoitti, että osuuksia voi ostaa vain kolme kerrallaan ja sen jälkeen pitäisi ottaa uusi vuoronumero ja mennä jonottamaan. Joo selvä.. No siihen aikaan kun siellä olin, niin ei ollut jonoa, joten virkailija kiltisti antoi mun ostaa viisi osuutta. Siinä meni n. 20 minuuttia ja kaikki hakemukset piti erikseen allekirjoittaa (ja vielä kaksi kertaa). Jonoa ei ollut vieläkään tullut, joten sain ostettua vielä kolme osuutta eli yhteensä osuuksia olin saanut 8/10. Sitten virkailija kuitenkin ilmoitti (vieläkään ei ollut jonoa), että tule huomenna ostamaan loput kaksi osuutta, koska muuten heille tulee liikaa hommia.... :D No kävin sitten seuraavana päivänä ostamassa ne loput osuudet, siinäkin taisi mennä n. 20 min, kun osuudet piti maksaa erikseen ja allekirjoitella taas moneen kertaan. Aikamoinen homma, mutta tulipahan tehtyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän oli taas varsin tyylikkäästi hoidettu. On toki ikävää, jos joutuu töissä tekemään töitä. Uskomatonta miten eri tavalla sama asia hoidetaan eri palvelupisteillä.

   Poista
 6. Mutta onko tosiaan siis niin että yhteen osuuskauppaan saa vain yhden osuuden? Olen joskus nuorempana ollut osuuspankin jäsen ja osuuksia olis 39 kpl silloin sata markkaa kappale.

  VastaaPoista