tiistai 3. tammikuuta 2017

Luottokortti: Vihollinen vai ystävä?

Monelle luottokortista tulee varmaan mieleen se paha muovi läpyskä, joka on helppo kaivaa lompakosta vaikka ei oikeasti olisi varaa ostaa haluamaansa asiaa. Monet eivät tule ajatelleeksi miten paljon luottokortilla tehdyt ostokset lopulta tulee maksamaan, kun luoton korko rullaa.

Voiko luottokortista siis olla jotain apuakin?

Kyllä voi. Olen käyttänyt luottokorttia yli 10 vuotta, mutta en ole koskaan maksanut korkoa. Laskun tullessa maksan kaiken joka kerta pois, joten saan korotonta maksuaikaa ostoksilleni, ts. käytän luottokorttia maksuaikakorttina.


Mitä maksujen siirtäminen tuleville kuukausille auttaa?

Esimerkiksi vuoden 2016 loppupuolella minulla oli ylimääräsiä käteisvaroja tilillä. Maksoin 2 sijoitusasunnon maksuerää tililtä, vaikka minulla on näitä maksueriä varten sijoituslaina neuvoteltuna, en siis tarvinnut nostaa lainaa vielä tässä vaiheessa, joten säästän korkokuluissa hieman.

Ostin S-osuudet (3 700 €) luottokortilla ja on sinne kertynyt muitakin menoja. Tällä hetkellä luottokortin saldo näyttää miinusta reilut 5 000 €, tämä summa jakaantuu maksettavaksi tammi- ja helmikuussa, saan siis hoidettua luottokortin maksut kahden kuukauden ajalla korottomasti.

Jos tilille ei jää tuloista ylimääräistä rahaa tarpeeksi luottokorttilaskun maksuun, sitten nostan sijoituslainaa ja maksan laskun pois sillä. Vaikka sijoituslainan korko on pieni, on se silti säästöä, jos saan siirrettyä sen nostamista joillakin kuukausilla käyttämällä luottokorttia apuna.

Samaa keinoa voi käyttää apuna kuukaudesta toiseen, pitää vaan muistaa ettei koskaan jätä luottokorttilaskua maksamatta!

En todellakaan suosittele käyttämään tätä keinoa, jos et ole vähintään 200 %:sen varma, että voit hoitaa tulevat luottokorttilaskut. Tämän kirjoituksen tarkoituksena oli vain avata luottokortin tarjoamaa mahdollisuutta ja näyttää, että oikein käytettynä luottokortti ei ole paha kapistus.

4 kommenttia:

 1. Juurikin näin. Oikein käytettynä luottokortti on vallattoman näppärä väline. Oranssi pankki jopa maksaa bonuksia kun vinguttaa visaa. Ja matkustaessa käytännössä välttämätön.

  Itsekään en ole koskaan lykännyt maksuja. Aikoinaan minulla oli vain Visa-kortti ilman pankkiominaisuutta, niin ei edes vahingossa mennyt "pankille". Nykyään tuolle ei enää ole tarvetta, kun yleensä saa itse valita maksutavan.

  VastaaPoista
 2. Samaten punainen "pankki" eli Bank Norwegian =) Tosin he maksavat sitten lentopisteitä.

  VastaaPoista
 3. Minäkin käytän luottokorttia tietoisesti hyvin paljon, juurikin bonuksia keräillen. =)
  -Ciara

  VastaaPoista
 4. Luottokorteissa on myös joskus parempi ostoturva - itselläni on Mastercard-ostoksista aina pankin myöntämä vakuutus 180 päivää ja kattaa kaikenlaista sävellystä pienellä omavastuulla. Harvoin tarvitsee, kun on kotivakuutukset ja matkavakuutukset, mutta keveämmin mielin voi ostaa tarpeeseen.

  VastaaPoista