perjantai 6. tammikuuta 2017

Suunta selvänä: kesän 2017 seikkailu

Kirjoitin viikko sitten "Suunta hukassa, tavoitteet selvänä" postauksessa matkahaaveistani. Silloin tulevat matkat olivat vielä pahasti suunnitelmissa, eikä tälle vuodelle pitänyt edes olla mitään pidempää reissua tiedossa, viikon Tanskan reissun lisäksi.

Joskus asiat kuitenkin muuttuu nopeasti ja nyt on liput varattuna kesän seikkailuun. Matkareitti tulee menemään suunnilleen näin: Oulu - Helsinki - Billund - Kööpenhamina - Dubai - Shanghai - Suzhou - Hangzhou - Suzhou - Shanghai - Dubai - Kööpenhamina - Helsinki - Kemi Tornio - Oulu.

Reissun päällä tulemme viettämään noin 5 viikkoa, siinä ajassa ennätetään nähdä kaikenlaista.

Lentoja tälle reissulle tulee yhteensä 8 kappaletta, loput etapit taittuu junalla tai bussilla. Lennoista 3 lennetäänkin sitten astetta isommalla koneella, Finnairin Airbus A350 kalpenee tämän rinnalla pahasti. Kyseessä on Emirates lentoyhtiön Airbus A380. Kone on todellinen jätti ja matkustajat on koneessa kahdessa kerroksessa.


Nyt on päästy törsäilyn makuun! No ei sentään, Suomen ja Tanskan väliset lennot kuitattiin Finnairin pisteillä (toki joutui verot ym. maksamaan) ja loput lennot saatiin halvalla. Kokonaisuudessaan lennot tuli maksamaan vähän vajaat 430 € / henkilö.

Ensi viikolla taas tekemään töitä ja tienaamaan nämä reissurahat takaisin. Heinäkuussa sitten nähdään millaisen loven reissu jättää lompakkoon. Miten tämä vaikuttaa koko vuoden tavoitteisiin? Budjetissa pitäisi olla myös varaa lomailuun, joten ei hätää :P

Alla vielä muutamia kuvia tulevista kohteista.

Billund (Legoland)

Kööpenhamina

Dubai

Shanghai

Suzhou

Hangzhou


6 kommenttia:

 1. Hyvää matkaa! Itselläni matkailu on tyyliin: max 5h lento yhteen suuntaan ja sekin on jo tylsää =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 5h tunnissa ei kauhean pitkälle pötkitä. Ja ei tässä nuo lentojen pituudet tietenkään tavoitteena ole. Toki pitkillä lennoilla tarjoillaan myös ilmaista juomaa, joten aika menee nopeasti.. Harmi vaan, ettei turistiluokan lipulla ole asiaa Emiratesin baariin :D

   Poista
 2. Wau, hienoja kokemuksia teille ja lapsille etenkin! Olisinpa minäkin nähnyt jo lapsena noin paljon maailmaa. Ei nyt aikuisenakaan vieläkään raaski / ole lomaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lomat on lähinnä järjestelykysymys, minulle ne on aina onnistuneet. Suosittelen matkailua, kunhan vaan hommaa reissut sopivaan aikaan (eli hyvästä tarjouksesta), niin pääsee kyllä edullisesti.

   Poista